Mainos
Mainos

14.5. Uudella nenällä lisää itsevarmuutta

Turkulainen Anna Hiltunen oli pikkutyttönä kova urheilemaan. 13-vuotiaana hän hyppäsi korkeutta niin, että polvi osui pahasti nenään. Nenä tiettävästi murtui ja vääntyi vasemmalle.

Tästä alkoi jatkuva nenän tarkkailu. Itsetunto mureni, ja aina ensimmäisenä Anna pelkäsi ihmisten tuijottavan vain keskellä kasvoja olevaa suurta nenää.

-Kasvatin pitkän tukan siksi, että pystyisin vähän piiloutumaan sen alle. Hiukset olivat suoja ja toivoin, että ihmiset eivät kiinnittäisi huomiota nenääni. Joka aamu kuitenkin tarkkailin sitä peilistä. Nenä on mielestäni ruma, kyömy ja vino, Anna kertoo.

-Vuosien varrella minua kiusattiin koulussa ja esimerkiksi esitelmien pitäminen tai uusien ihmisten tapaaminen oli vaikeaa. Ajattelin aina, että ihmiset eivät näe muuta kuin ruman nenäni, jatkaa Anna.

Kauneusleikkaukset lisääntyvät 20 prosentin vuosivauhtia. Nenäleikkaukset ovat neljänneksi yleisimpiä kirurgisia kosmeettisia toimenpiteitä rasvaimun, rintojen suurennusten ja silmäluomileikkauksien jälkeen. Erityisen vaikeina kirurgit pitävät juuri nenäleikkauksia, koska niihiin liittyy hyvin suuria odotuksia ja jopa neurooseja. Lisäksi ne ovat teknisesti haasteellisia.

Lontoossa pitkään asunut Anna Hiltunnen päätti vihdoin -14 vuotta kohtalokkaan korkeushyppyonnettomuuden jälkeen - mennä nenäleikkaukseen Suomessa.

Miten leikkaus sujui? Saiko Anna toivomansa lopputuloksen ja kasvoiko itsetunto? 45 minuuttia seurasi operaation alusta loppuun.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme