Mainos
Mainos

15.10. Kaatopaikat ruokaa pullollaan

Valtava määrä syötäväksi kelpaavaa ruokaa päätyy kaatopaikalle. Kolmannes biojätteestä on ruokaa, joka huolellisemmin käsiteltynä voitaisiin hyödyntää.

Jätteisiin heitetään jääkaappiin pilaantumaan jääneitä elintarvikkeita tai valmistettujen aterioiden tähteitä, jotka voisi vielä syödä seuraavana päivänä tai lisätä vaikka pyttipannuun.

Vaikka ruuan hinta nousee, ei se ehkä ihmisten mielestä ole vielä riittävän kallista. Kaatopaikoille päätyvän biojätteen määrä kasvaa tasaisesti.

Syypäitä ovat kotitaloudet, kaupat ja elintarviketeollisuus. Biojätteen kompostointi kaatopaikoilla ei suju ongelmitta. Yhä puolet biojätteestä päätyy sekajätteen joukkoon, mikä tuottaa haitallisia kasvihuonekaasuja. Jätehuollon valvonnassakin on toivomisen varaa.

Ruuan tuhlausta vastaan toimii esimerkillisesti muun muassa Hurstin hyväntekeväisyysjärjestö, joka kerää ja jakaa kauppojen ja elintarvikevalmistajien lahjoittamaa ruokaa tarvitseville.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme