Mainos
Mainos

15.10. Loka lentää vaalivideoilla

Yhdysvalloissa presidentinvaalikampanjat ovat loppusuoralla ja ilma sakeanaan vaalimainoksia. Sekä Barack Obama että John McCain ovat syytäneet satoja miljoonia dollareita erityisesti tv-mainontaan.

Vaalitaisteluun kuuluu loanheitto ja vastustajan mustamaalaaminen. Kielteisissä mainoksissa on joskus siteeksi asiaa, mutta pääasia on mutapaini.

Republikaanit käyttävät mainoksissaan esimerkiksi esivaalien aikaisia demokraattien lausuntoja Obamaa vastaan. Obama taas syyttää McCainia likasankoilusta.

Ja kun lyödään, pitää lyödä takaisin, muuten saa nynnyn leiman. Näin väittää demokraattien vaalitarkkailijajärjestön edustaja. Hän ottaa esimerkiksi John Kerryn, joka oli edellisissä vaaleissa demokraattien ehdokkaana.

Kerryyn kohdistettiin henkilökohtaisia hyökkäyksiä, mutta hän ei vastannut niihin samalla mitalla, vaan sivuutti ne. Vaaleissa tuli niukka tappio.

Mielipidetiedustelujen mukaan äänestäjät eivät pidä loanheitosta. Erityisesti se särähtää puolueista riippumattomien ja naisten korvaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme