Mainos
Mainos

15.12. Ismo Leikola: Nauru parantaa

Stand up -koomikko Ismo Leikola astuu lavalle nöyränä ja toivoo, että kaikilla olisi hauskaa.

- Tarkkailen aina yleisöä. Jos täydessä salissa nauru raikuu, koomikko löytää aina sen yhden vakavan naaman ja miettii miksi tuo ei naura.

Mistä tahansa voi vääntää roisiakin vitsiä, mutta ihmisiä ei saa loukata. Tämä on hänen mottonsa. Nauraminen on yleisölle parhaimmillaan terapeuttinen kokemus.

- Katsoja tuli keikan jälkeen kertomaan, kuinka hänellä on ollut vaikea vuosi, mutta nyt helpotti, kun sai nauraa niille vaikeillekin asioille. Parempaa palautetta en voisi saada, koomikko kertoo 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Uransa alussa Leikola teki ehkä kymmenen keikkaa vuodessa, nyt pikkujouluaikaan kymmenen keikkaa mahtuu viikkoon.

Arkielämä on paras naurun kohde, sen todistaa talonrakentaja Leikolakin. Pikkujoulukeikkaa ei voi vetää ilman seksivinoiluja. Peruskauraa ovat myös suomalainen viinakulttuuri, teini-ikä tai yhtä lailla kuoleman lähestyminen.

- En epäröi yhteiskunnallisia aiheitakaan, mutta silloin pitää löytää uusi terävä näkökulma ennen kuin juttu on hyvä. Ahtisaaren kävelytyyli on huonoa huumoria, sanoo huippusuosioon noussut Leikola.

Katso Kari Pyrhösen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme