Mainos
Mainos

15.12. Kova työmies, kovat huumeet

Julkisuudessa puhutaan kahdenlaisista huumeidenkäyttäjistä: syrjäytyneistä nuorista tai niin sanotuista viihdekäyttäjistä. Jari ei kuulu kumpaankaan ryhmään, vaikka hän onkin käyttänyt huumeita pitkään.

Jari käytti vuosikausia kannabista, amfetamiinia ja kokaiinia. Käyttö oli jatkuvaa, mutta Jari pystyi elämään kuitenkin näennäisen normaalia elämää.

- Elin sellasta kaksoiselämää, että oli se käyttömaailma ja sitten tämä täysin muu maailma, Jari kertoo.

Hän pystyi käytöstään huolimatta, ehkä jopa osin sen ansiosta, tekemään kovasti töitä. Pomo ei tiennyt käytöstä mitään, eivätkä siitä tienneet myöskään ne työtoverit, jotka itse eivät käyttäneet huumeita.

Moni työtovereistakin kuitenkin käytti. Jarin mukaan huumeidenkäyttö on rakennusalalla jopa yleistä. Se auttoi selviämään lukuisien samanaikaisten työmaiden aiheuttamasta paineesta.

Jari kuitenkin päätti lopettaa huumeidenkäytön syntymäpäivänään.

- Ajattelin, että olen nyt elänyt elämästäni noin puolet. Haluan elää loppuelämäni eri tavalla. Huumeiden vuoksi taustalla oli koko ajan pelko, eikä siitä tunteesta päässyt eroon millään. Pelko oli koko ajan takaraivossa, välillä ei edes tiennyt, mitä pelkäsi. Se oli niin henkisesti kuluttavaa ja raskasta elämää, että halusin siitä eroon, Jari sanoo.

Katso Elisa Tikkasen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme