Mainos
Mainos

15.12. Putkiremonttien terveyshaitoista ei piitata

Helsingin ympäristölautakunnassa tehtiin syksyllä ratkaisu, joka antaa synninpäästön huonosti valvotuille peruskorjauksille. Lautakunnan mukaan asumisen terveellisyyttä koskevia määräyksiä ja ohjeita ei tarvitse soveltaa rakennuksiin, joissa tehdään julkisivukorjauksia tai putkiremonttia. Joskus pölyisissä oloissa joudutaan elämään kuukausia.

Korjausurakoiden ankaran kilpailuttamisen seurauksena korjaustöiden laatu on heikentynyt. Hutiloinnista syntyneitä vahinkoja joudutaan jälkeenpäin korjaamaan kalliisti. Eräässä helsinkiläisessä kerrostalossa löydettiin korjauksen jälkeen peräti 683 rakennusvirhettä.

Viranomaiset valvovat asukkaiden terveellisyyttä vaarantavia pöly- ja meluhaittoja ainoastaan satunnaisesti. Esimerkiksi Helsingissä haitallisesta purkupölystä ei oteta näytteitä käytännössä lainkaan. Purku- ja julkisivutöiden asukkaille aiheuttamista terveyshaitoista on nyt ensimmäisen kerran valitettu hallinto-oikeuteen.

Katso Matts Dumellin juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme