Mainos
Mainos

16.11. Metsään meni ja käräjillä tavataan

Sadat metsänomistajat ja joukko kuntia lähtee lähiviikkoina hakemaan metsäyhtiöiltä korvauksia vuosina 1997-2004 toimineen puunostokartellin aiheuttamista vahingoista.

Käynnistymässä on potentiaalisten asianomistajien määrällä mitattuna yksi oikeushistoriamme suurimmista ja erikoisimmista riita-asioista, joka vie puunmyyjät ja puunostajat käräjille viideksi, jopa seitsemäksi vuodeksi.

Mutta lysti saattaa loppua myös lyhyeen, jos oikeus toteaa asian jo vanhentuneen.

Joka tapauksessa oikeudenkäynti pannaan vireille, ja kanteet jutussa on jätettävä ennen joulua. Parhaillaan kymmenissä kunnissa pähkäillään, ovatko kartellivahingot niin suuria, että käräjille kannattaa oikeasti lähteä.

Jos kartelli aiheutti puukaupoissa tulojen menetyksiä, myyjän on todistettava kuinka suuri vahinko oli. Juuri näytön vaikeus mietityttää tuhansia yksityisiä metsänomistajia.

Vahingonkorvausten sijaan lopputuloksena saattaakin olla iso oikeudenkäyntilasku, jonka metsäyhtiöt voittaessaan lätkäisevät puunmyyjien maksettavaksi.

Entäs sitten, jos korvauksia tulee? Harmittaako niitä noin 400 000 puuta myynyttä metsänomistajaa, jotka eivät käräjille uskaltaneet lähteä.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu (45 minuuttia 16.11.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme