Mainos
Mainos

16.12. Jalkapallon jättistadion kuohuttaa

Espoolaiset jalkapallomiehet suunnittelevat kaupunkiin uutta stadionia, jonne mahtuisi reilusti yli 10 000 katsojaa. Hankkeen hinta-arvio hipoo 30 miljoonaa euroa. Taustalla on haave liigajoukkue FC Hongan kansainvälisestä menestyksestä.

- Jos joku suomalainen joukkue etenee esimerkiksi Champions Leaguessa lohkovaiheeseen, meillä ei ole paikkaa, jossa pelejä voisi pelata. Eikö se ole aika noloa, kysyy Pallohonka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää.

Jotta stadion toteutuisi, Espoon kaupungin pitäisi osallistua antamalla lainaa tai jopa tulemalla osaomistajaksi. Kaikki eivät hankkeesta innostu.

- Kaupungin toimintaan ei kuulu huippu-urheilun, ainakaan tällaisten mittavien valtavien stadion-hankkeiden tukeminen. Kaupungin pitää tukea junioritoimintaa ja harrastajien toimintaa, napauttaa vihreiden kunnanvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Sirpa Hertell.

Talous kysymysmerkki

Kriitikot epäilevät myös taustayhtiön mahdollisuuksia toteuttaa hanke. Pallohonka Oy on käytännössä luottokelvottomassa tilassa. Ulosottomerkintöjä on sekä vastuuhenkilöllä että yrityksellä.

Espoon kaupungin rahoitusjohtajan Reijo Tuorin mukaan näitä seikkoja ei ole neuvotteluissa vielä käsitelty.

- Olemme niin alkuvaiheessa. Toki yksi olellinen tekijä taustaselvityksissä on se, että pohja on uskottava.

Stadionin suunnittelijat vetoavat hankkeen ekologisuuteen ja sen tuomiin hyötyihin lasten liikunnalle ja urheilulle.

- Kyllä tämä on 90-prosenttisesti junioriurheilun hanke, vakuuttaa Harjunpää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme