Mainos
Mainos

16.12. Juha Tapion laulut lohduttavat

Laulaja-lauluntekijä Juha Tapio on tähänastisen uransa huipulla.

Vielä viime vuosituhannen lopulla mies oli 25-vuotias opettaja, jonka ensimmäinen harrastuspohjalta julkaistu levy sisälsi gospelia.

Nyt hän on täysipäiväinen muusikko, kaksilapsisen perheen isä ja Suomen kenties suosituin laulaja-lauluntekijä, jonka levyjä on myyty jo pitkälti yli 200 000 kappaletta. Konserttipaikat ovat olleet pitkin syksyä ja alkutalvea lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä.

-Nyt kun ajattelen noita kymmentä vuotta, kuinka äkkiä se on mennyt ja kuinka paljon isoja mullistuksia siihen on mahtunut, niin se tuntuu ihan uskomattomalta. Asioita joista haaveilin ja joista en edes osannut haaveilla, mutta ne ovat vain tapahtuneet, sympaattinen laulaja toteaa mietteliäänä.

Kuulijan kokemus tekee laulusta tärkeän

Jotain sellaista Juha Tapion lauluissa on, että niiden äärellä kuuntelijan on vaikea olla herkistymättä. Tuusulaan asettuneen miehen laulut kertovat tarinoita, joista monet ovat löytäneet apua ja lohdutusta elämäänsä.

-Monesti sitä pettyy, kun kuulee mitä lauluntekijä on oikeasti ajatellut tai tarkoittanut. Sen verran paljon olen kuullut ihmisiltä tarinoita eri lauluistani, mitä ne ovat heille tarkoittaneet ja miten ne ovat heitä jossain sopivassa tilanteessa auttaneet tai lohduttaneet. Silloin se heidän kokemuksensa tekee laulusta tärkeän, eikä se mitä minä olen ajatellut sitä kirjoittaessani.

Laivalta kirkkoon

Juha Tapion monipuolisuudesta kertoo se, että hän saattaa esiintyä viikon aikana kolmessa, toisistaan täysin poikkeavassa paikassa. Yhtenä päivänä bändin kanssa Tallinnan risteilyllä, toisena akustisesti kolmen hengen kokoonpanolla suuressa juhlasalissa ja kolmantena yksin kitaran kanssa kirkossa.

- Se on ihan mieletön rikkaus. Ja myös yksi tapa jaksaa tehdä paljon töitä. Kun joka ilta on erilainen, on pakko olla hereillä. Se, että voi vetää samoja lauluja ja ne kelpaavat niin erilaisissa paikoissa, tuntuu tosi hienolta.

Vuodenvaihteen jälkeen Juha Tapion kuuntelijoilla on edessään pitkä odotus konserttien ja kenties uuden musiikinkin suhteen. Keikkatauko on puolen vuoden mittainen ja uutta musiikkia hän levyttää ehkä vasta vuonna 2011.b

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme