Mainos
Mainos

16.12. U2 ja täydellisen biisin metsästys

Runsaan viiden vuoden tauon studiotöistä pitänyt U2 on palannut räiskyvin soundein ja hehkuttaen rockin nuorentavaa voimaa.

Nyt hittinikkari Bono johdattaa yhtyeensä uuteen taisteluun teknosoundeja vastaan tuoreella No Line On The Horizon -levyllään. Bono kertoo, että tavoitteena oli tehdä levy, jonka kaikki kappaleet ovat hyviä, ei vain pari raitaa.

Irlantilainen rockyhtye tunnetaan erityisesti kantaa ottavista kappaleistaan, jotka käsittelevät politiikkaa, yhteiskunnan arvoja ja ihmisten erilaisuuksia.

Bono vertaa poliitikkoja näyttelijöihin, jotka puhuvat toisten kirjoittamia vuorosanoja. Muusikko sen sijaan voi hänen mielestään sanoa, mitä itse ajattelee.

Kesällä Suomeen

Vielä 12 vuotta sitten Paul "Bono" Hewson, Larry Mullen, David "The Edge" Evans ja Adam Clayton vannoivat, että PopMart-kiertue jää yhtyeen viimeiseksi suureksi kiertueeksi, mutta toisin kävi.

Ensi kesänä elokuun 20. päivänä bändi konsertoi Suomessa Olympiastadionilla peräti kaksi kertaa.

Kukkarot kunnossa

Hitit The Pride In The Name Of Love, New Years´s Day, With Or Without You ja I Still Haven't Found What I'm Looking For turvasivat U2:lle leppoisat eläkepäivät. Bändin jäsenet tekivät miljoonien tilejä suurilla kiertueillaan ja levymyynneillään.

90-luvun alussa koko nelikko muutti Amerikkaan irlantilaista verottajaa pakoon. Muuton jälkeen Bonoa syytettiin jopa veronkavalluksesta.

- Irlantilaisista juurista olemme ylpeitä. Maasta lähdimme vain verottajan takia. Veroja emme ole jättäneet maksamatta, mutta elämä tuli liian kalliiksi, Bono toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme