Mainos
Mainos

16.2. Pelastuskopterit lakkautusuhan alla

Kohu lääkärihelikoptereiden yllä ei näytä laantumisen merkkejä, vaikka toimintaa ollaan siirtämässä kokonaan valtion ja kuntien vastuulle ensi vuoden alussa.

Parikymmentä vuotta sitten toimintansa aloittaneen lääkärihelikopteri Medi-Helin rinnalle ovat vuosien kuluessa tulleet Aslak, Sepe, Pete ja Ilmari.

Toimintaa ovat pyörittäneet tukiyhdistykset, jotka ovat keränneet kuutisen miljoonaa euroa lahjoituksia kansalaisilta. Tukiyhdistysten epävarmasta rahankeräyksestä halutaan nyt eroon.

Valtio on avustanut toimintaa Raha-automaattiyhdistyksen myöntämällä noin 12 miljoonan euron avustuksella.

Nyt rahaa ei ole luvattu lisää, vaikka yhdistysten keräämä raha jää jatkossa pois. Säästöjä uskotaan saatavan lento-operaattoreiden kilpailutuksella ja hallinnon päälekkäisyyksiä karsimalla.

Suunnittelun ulkopuolelle on kuitenkin jätetty tukiyhdistykset ja lento-operaattorit. Pelastushelikoptereiden tukiyhdistyksissä pelätään useiden koptereiden lakkauttamisia.

Hankkeen vetäjän Finnhemsin toimitusjohtajan Jyri Örrin mukaan jo yhden kopterin lakkauttaminen toisi 2-3 miljoonan säästön.

Katso Raija Kantomaan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme