Mainos
Mainos

16.3. Suuri journalistipalkinto

Bonnierin Suuret journalistipalkinnot on jaettu kymmenennen kerran. Palkintogaala järjestettiin Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

Vuoden journalistiksi raati valitsi toimittaja Jarmo Luuppalan ltalehdestä. Luuppala on sitkeästi yhteiskunnan epäkohtia esille nostava journalisti, joka on tuonut lehdelleen lukuisia uutisvoittoja. Hänen juttunsa paljasti muun muassa Karkkilassa ja Karjaalla työskennelleen valelääkärin ja johti lääkäreiden valvontajärjestelmän ja potilasturvallisuuden parantumiseen.

Lisäksi Luuppala on vuoden aikana kertonut muun muassa Suomeen pesiytyneestä kansainvälisestä paritusringistä, liian täyteen ahdetuista vankiloista ja kansanedustajien poissaolojen määristä.

Vuoden juttuna palkittiin toimittaja Tiina Merikannon tekemä Pitkät jäähyväiset. Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa työskentelevän Merikannon televisioreportaasi kertoo Alzheimerin tautia sairastavan Maire Suojasen ja hänen miehensä taistelusta vääjäämättömästi etenevää tautia vastaan.

Dokumentissa seurattiin pariskunnan elämää yli kymmenen vuoden ajan. Lopputuloksena oli ainutlaatuinen kuvaus pariskunnan tuskasta, turhautumisesta ja kuolemanodotuksesta, mutta myös yhteisistä onnistumisista, lämmöstä ja rakkaudesta.

Vuoden journalistiseksi teoksi valittiin Ylen Ajankohtaisen kakkosen Homoilta. Ohjelman toteuttivat juontaja, käsikirjoituksen tekijä Salla Paajanen, juontaja, käsikirjoituksen tekijä JyrkiRicht, projektin vetäjä Reeta Kivihalme ja toimitussihteeri Taina Kanerva.

Ajankohtaisen kakkosen teemailta nosti esiin yhä tabuina pidettyjä asioita. Se sysäsi liikkeelle vilkkaan keskustelun paitsi seksuaalisten vähemmistöjen asemasta, myös kirkkoon liitetyn arvomaailman merkityksestä tämän päivän suomalaisille. Myöhemmin homokeskustelu on laajentunut keskusteluksi arvoliberaalista ja arvokonservatiivisesta Suomesta.

Vuoden juttu: Pitkät jäähyväiset:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Vuoden journalistinen teko: Homoilta:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Vuoden journalisti: Jarmo Luuppala:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme