Mainos
Mainos

16.4. Kyykytetyt metsänomistajat

Metsäteollisuus on koko sodanjälkeisen ajan ollut kansakunnan lempilapsi. Sen oikuttelut on kerran toisensa jälkeen annettu anteeksi.

Paljon on metsäteollisuuden rahoilla Suomea rakennettu, mutta viime aikojen paperitehtaiden sulkemiset ovat saaneet monet arvioimaan tilannetta uudelleen.

Nykyisen metsäpolitiikan vaihtoehdottomuutta kritisoivat äänet ovat voimistumassa, vaikka ne saavat varsin vähän tilaa julkisuudessa.

Metsänomistajat ovat alkaneet kysellä omien etujensa perään. Nykyään metsänomistajalla ei ole käytännössä valtaa omiin metsiinsä. Esimerkiksi avohakkuut ovat enemmän metsäteollisuuden kuin metsänomistajien mieleen.

Metsänomistajia pitää kyykyssä Euroopassa ainutlaatuinen suomalaisen metsäpolitiikan järjestelmä, joka on ulottanut lonkeronsa kaikkeen suomalaisessa metsäelinkeinossa. Tämä itse itseään valvova järjestelmä rankaisee niskuroijia. Laajaa vastarintaa ei ole pystynyt rakentumaan, joitakin toisinajattelijoita kyllä on.

Jotain pelon ilmapiiristä kertoo se, että 45 minuuttia -ohjelmaan oli kovin vaikeaa löytää haastateltavia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme