Mainos
Mainos

16.4. WinCapita-tappioiden inhimillinen hinta

Lukuisissa kodeissa halki Suomen palaa valo myöhään yöhön. Valvomisen syy on kadonnut sijoitusklubi WinCapita.

Tuhannet ihmiset aprikoivat, mitä tietymättömissä oleville WinCapita-miljoonille on tapahtunut. Osa on uskaltautunut tekemään rikosilmoituksen, mutta valtaosa kärsii tappioitaan hiljaisuudessa.

Suurten rahasummien menettäminen on nöyryyttävää, kertoo WinCapita-sijoittajien lähipiiriin kuuluva keravalainen Cornelia Närhi.

-Sukulaispoikani isä otti minuun yhteyttä klubin katoamisuutisen jälkeen. Hän sanoi, että kaikki mitä köyhä yrittää, menee puihin.

Närhiä harmittaa ja säälittää. Tällä miehellä kun oli jo valmiiksi taloudellisia vaikeuksia. Cornelia Närhi ei itse mennyt klubiin mukaan, koska halusi nukkua yönsä rauhassa.

-Minullekin tehtiin tarjous vuoden 2008 alussa klubiin liittymiseksi. Jos sijoittaisin ainakin 3000 euroa, voisin kohta tienata omaisuuksia. Tuttu esitti asian kertomalla, että klubi on ollut suljettu, mutta avataan nyt ihan vähäksi aikaa ja päätös pitää tehdä nopeasti. Hän kertoi nostaneensa voittoja muutaman vuoden aikana niin paljon, että on juuri maksanut 55 000 euron asunnon näillä tuotoilla. Sanoi aloittaneensa 5000 eurolla.

45 minuuttia tutkii keskiviikon lähetyksessään WinCapita-tappioiden inhimillistä hintaa.

Yksi WinCapitan toiminnan keskittymä on ollut Konneveden, Rautalammin ja Suonenjoen seuduilla Keski-Suomen ja Pohjois-Savon rajamailla. Kävimme Suonenjoella, jossa WinCapitasta ei mielellään puhuta kameran edessä.

Lisäksi näytämme, millaista elämää WinCapitalla vaurastuneet viettävät Thaimaassa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme