Mainos
Mainos

16.5. Suomeen yrittäjiä ulkomailta

Yritysten rekrytointia rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö. Hankerahoituksesta ovat kiinnostuneet erityisesti suurten kaupunkien ja seutukuntien kehitysyhtiöt.

Yrityksiä on onnistuttu houkuttelemaan Suomeen EU:n ulkopuolelta jo noin kaksituhattaviisisataa, pääosa niistä Venäjältä. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan yritysten perustamiseen haetaan kuitenkin ulkomaalaislupia harvoin, koska lain mukaan lupaa ei tarvita, mikäli yhtiön hallituksessa on Suomen tai jonkun muun EU-valtion kansalainen.

Poliisin ja maahanmuuttoviraston mukaan massarekrytoinnin lieveilmiönä ovat pöytälaatikkoyritykset, joiden tarkoituksena ei ole harjoittaa aitoa liiketoimintaa, vaan kiertää maahantulosäännöksiä. Kulissiyritykset mahdollistavat oleskeluluvan ja sitä kautta yhteiskunnan palvelut sekä vapaan liikkumisen Schengen-alueella.

Katso Tuula Malinin juttu (45 minuuttia 16.5.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme