Mainos
Mainos

16.9. Euroviisuvoittaja välittää faneistaan

Vuoden 2009 Euroviisut ylivoimaisesti voittanut norjalainen Alexander Rybak on paljon enemmän kuin söpö, hymyillen laulava viuluniekka.

Nuori, lahjakas Rybak on itse tekemillään kappaleilla yltänyt paitsi Euroviisujen piste-ennätykseen, myös Norjan Talent-ohjelman voittoon. Omaa musiikkiaan hän soittaa myös Norjassa juuri elokuvateattereihin tulleessa historiallisessa suurelokuvassa Yohan - lapsikulkuri. Kolmevuotiaana säveltämisen aloittanut Alexander on säveltänyt popin ja kansanmusiikin lisäksi klassista - nyt hän haaveilee musikaalin tekemisestä.

Aikaa faneille

Alexander Rybak jakaa nimmareita helsinkiläisessä koulussa.

Euroviisujen ennakkosuosikin paineet kestänyt Alexander on viisuvoiton jälkeen pystynyt pitämään vain yhden vapaapäivän. Hän kuitenkin nauttii tilanteesta ja haluaa kiireenkin keskellä järjestää paljon aikaa faneilleen. Esiintymisen jälkeen Alexander saattaa viettää pari tuntia nimikirjoituksia jaelleen ja fanien kanssa jutellen.

Helsingissä Elämä lapselle -konsertissa viime viikolla esiintynyt Alexander raivasi aikataulustaan tilaa myös ainutlaatuiselle vierailulle Kruununhaan yläasteella. Rybakin voittokappale sai yhdessä musiikkiluokkalaisten kanssa aivan uuden tulkinnan ja viisuvoittajan huokailemaan tyytyväisyydestä!

Ahkera harjoittelija

Viisuvoitto oli 23-vuotiaalle Alexanderille palkinto jo pienenä alkaneesta ahkerasta harjoittelusta ja musiikin opiskelusta. Valko-Venäjällä syntyneen Alexanderin äiti on pianisti ja isä viulisti ja he pistivät poikansa harjoittelemaan soittamista joka päivä. Viisivuotiaana perheensä kanssa Norjaan muuttaneelle Alexanderille kesti pitkään tajuta, että Norjassa lapset eivät harjoitelleet yhtä paljon.

-Olin yhdeksän- tai kymmenvuotias, kun tajusin, että ei ollut normaalia harjoitella soittamista kahdesta kolmeen tuntia päivässä. Sitten vanhempani alkoivat lahjoa minua karkeilla ja lahjoilla, ja se auttoi kovasti, Alexander muistelee naureskellen.

Kymmenvuotiaasta saakka The Barrat Due -akatemiassa musiikkia opiskellut Alexander on Norjan suurimman nuorten sinfoniaorkesterin Ung Symfonin konserttimestari. Hänet on myös palkittu arvostetulla Hedda-palkinnolla esiintymisestään musikaalissa Viulunsoittaja katolla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme