Mainos
Mainos

16.9. Kotitalousvähennys varakkaiden suosiossa

Parketti kiiltää espoolaisessa pientalossa kirkkaasti. Siivoojan viikoittainen käynti kohteessa on taas ohi. Tämänkaltaiset kohteet ovat viime vuosina lisääntyneet selvästi - siivousfirmoille ne ovatkin tärkeitä työllistäjiä.

Siivoojan palkkaamista kotiin tai remontin teettämistä on monien kohdalla avittanut mahdollisuus saada työstä verotuksessa kotitalousvähennystä. Nyt tuota vähennysoikeutta, samoin kuin muitakin verovähennyksiä, aiotaan tarkastella verotuksen uudistamistyöryhmässä kriittisesti. Moni pelkää veroedun häipyvän.

Valtaosalle suomalaisista kotitalousvähennys on kuitenkin yllättävän yhdentekevä asia. Veroetua käyttää vain murto-osa kansalaisista.

45 minuuttia päätti selvittää, missä päin Suomea asuvat ahkerimmat veroedun käyttäjät. Listan kärkeen nousivat Etelä-Suomen varakkaat asuinalueet. Vastaavasti maakuntien pienillä paikkakunnilla veroetua on hyödyntänyt vain harva.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme