Mainos
Mainos

17.11. James Blunt - ammattisotilaasta muusikoksi

James Blunt, 36, ammentaa ikuisesta romantiikan lähteestä ja tulkitsee yksinäisiä sieluja. You're Beautiful -megahitti teki Bluntin unelmista totta ja nyt hän on vuosikymmenen menestyneimpiä brittilaulajia.

Entisestä rauhanturvaajasta kasvoi todellinen hittinikkari ja maailmantähti. Nyt hän julkaisee kolmatta levyään Some Kind Of Trouble. Siitä odotetaan todellista listajyrää.

Englannin Tidworthista tuleva James Blunt alias James Hillier Blount nousi julkisuuden parrasvaloihin vuonna 2005 romanttisella ja karulla hitillään You're Beautiful. Runsaat neljä vuotta myöhemmin hänen levyjään on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta.

Ennen muusikon uralle ryhtymistä Blunt työskenteli armeijan leivissä, kuten isänsäkin. Muusikko oli mukana Kosovon sodassa, kun panssarivaunut vyöryivät Pristinaan.

- Olen nähnyt elämää hyvin monelta kantilta: suruja, tuskaa, iloa ja suuria muutoksia. Teen lauluja elämästäni, merkittävistä hetkistä, romantiikasta ja karusta arjesta. Samalla etsin kadotettuja sieluja, koska elämä on jokseenkin yksinäistä ja harvoin löytyy aitoja ihmisiä lähelle, Blunt kuvailee.

- Olen aina ihaillut ja rakastanut musiikkia ja musiikin tekijöitä. Se, että vaihdoin aseen nuotteihin tuli sydämestäni. Vaikka olenkin entinen ammattisotilas, en usko, että maailman ongelmat ratkaistaan aseiden ja voimakeinojen avulla. Uskon enemmän musiikin voimaan, Blunt pohtii.

Rakkaudesta historiaan

Hittinikkari kävi englantilaisen yksityiskoulun, sotilasakatemian ja yliopiston. Siellä Bluntin pääaineena oli sosiologia. Hänen lopputyönsä käsitteli enteellisesti poptähden imagon tuotteistamista musiikkiteollisuudessa.

- Lopputyöni käsitteli pakkomiellettä imagoon, sitä kuinka musiikkiteollisuus ei välttämättä ole kiinnostunut myymään musiikkia, vaan merkkituotetta.

- Oma suosioni tuli minulle kuitenkin täysin yllätyksenä. Onhan se hienoa, että 70-luvun henkiset ja sentimentaaliset biisit ovat vedonneet kiireisiin ihmisiin. Ehkä minäkin olen nyt tuote, muusikko vitsailee.

Parasta aikaa Blunt viettää kiireistä elämää, kun hän suunnittelee vuoden mittaista maailmankiertuetta. Vauhdikkaaseen vuoteen on mahtunut myös uuden Some Kind Of Trouble-levyn työstäminen.

Vapaat hetkensä brittimuusikko viettää kaikessa rauhassa meren äärellä.

- Ibizalla nautin rauhallisesta elämästä ja hiljaisuudesta. Kirjoitan biisejä ja istun pianon ääressä. Siellä syntyi myös koko Some Kind Of Trouble -levy. Luvassa on ehkä joitain uusia puolia minusta, Blunt kertoo.

- Ai miksi rakastan Ibizaa. Siellä yhdistyvät tyylikkäästi moderni ja vanha espanjalainen historia. Totta on, että jään helposti kiinni menneisiin tapahtumiin ja haluan selvittää niiden syntyä.

- Mieliharrastuksiani ovat sukeltaminen ja laskuvarjohyppy. Kun tarvitsen hieman lisää vauhtia, silloin minut löytää taivaalta, Blunt summaa.

Katso Timo Revon juttu Lontoosta

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme