Mainos
Mainos

17.11. Pedofiilit tuomiolle vuosia tekojen jälkeen

Kolmessa tapauksessa neljästä lapsen hyväksikäyttäjä on tuttu. Ikävä kyllä oma koti on usein lapselle pahin paikka. Kun astutaan lähipiirin ulkopuolelle, poliisin tietoon tulee esimerkiksi tapauksia, joissa kolmikymppinen mies seurustelee 15-vuotiaan tytön kanssa.

Vasta aikuistuttuaan naiset tajuavat, että heitä on käytetty hyväksi. Heidän on vielä silloinkin mahdollista tehdä rikosilmoitus seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska rikoksen vanhenemisaika on kymmenen vuotta.

Jatkuva kipu piinaa satojatuhansia suomalaisia

Kipukroonikon tuskat voivat olla niin kovat, ettei hän edes huomaa korvan olevan kipeä ennen kuin se puhkeaa. Näin kävi oululaiselle Eino Heikkiselle hiljattain.

Kivun hoito on Suomessa korkeatasoista, mutta potilasmäärään suhteutettuna riittämätöntä. Kipukroonikoita on 800 000. Hoitamaton kipu voi tappaa. Suomessa arviolta kaksisataa ihmistä vuodessa tekee itsemurhan kivun takia. Lääkäri muistuttaa, että masennuslääkkeistä on apua kivun hoidossa.

Kuvaajat kaavun suojassa Irakissa

Irakin sodassa on kuollut yli 50 toimittajaa ja kuvaajaa. Sen vuoksi monet toimittajat eivät juuri lähde hotelleistaan. Mutta juttuihin tarvitaan kuvia. Niitä hankkivat free lance -kuvaajat henkensä kaupalla.

Sotakuvaajat tapasivat Lontoossa vuotuisessa Rory Peck -gaalassa. Kilpailun voitti ruotsalainen Martin Adler. Hän ja muut Irakissa työskentelevät kuvaajat kertovat naamioitumisesta ja muista keinoista, joiden avulla heidän on mahdollista tehdä työtään.

Sijaisperheitä tarvitaan lisää

Viranomaiset puuttuvat perheiden pahoinvointiin aiempaa herkemmin. Siksi lasten huostaanotot ovat lisääntyneet. Tämä taas lisää sijaisperheiden tarvetta. Sijaisvanhemmaksi pääseminen edellyttää perusteellista, kuukausien mittaista valmentautumista. Siinä käydään läpi sijaisvanhemmiksi pyrkivien oma laspuus ja perhe-elämä ja perehdytään lapsen maailmaan.

Tapaamme pariskunnan, joka kertoo kokemuksiaan valmennuksesta ja elämästään puolitoistavuotiaan pojan sijaisvanhempina.

Joel Hallikainen ja isän kaipuu

-Elämäni tärkein saavutus on se, että perheeni on yhä koossa, kertoo Joel Hallikainen, joka tapasi oman isänsä vasta aikuisena.

- Olen myös saanut huomata narsismini rajat. Samalla olen joutunut itkemään monet itkut ollessani yksin nokikkkain oman minäni kanssa, ja tuo koulu on ollut kova, laulaja jatkaa.

Hallikainen kertoo nykyisestä urastaan hengellisten laulujen tulkitsijana. Hän puhuu myös uskonnollisuudestaan ja siitä, miksi hän vetäytyi isosta julkisuudesta.

(maksuton)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme