Mainos
Mainos

17.2. Mies, joka ei halunnut Kiasman johtajaksi

Kuvataiteen kuppikunnat ovat tänä talvena herättäneet jatkuvaa keskustelua. Yksi nykyisistä merkittävistä taidevaikuttajista on Janne Gallen-Kallela-Sirén. Hänestä veikkailtiin jo Kiasman uutta johtajaa, mutta Gallen-Kallela-Sirén yllätti museomaailman sisäpiirit eikä edes hakenut paikkaa. Hän on tyytyväinen asemaansa Helsingin kaupungin taidemuseon johtajana.

Gallen-Kallela-Sirén on 40-vuotias kosmopoliitti, joka on asunut ulkomailla yli puolet elämästään. Hänelle paluu Suomeen ja taidemaailmamme sisääpäinkääntyneet piirit olivat alkuun kulttuurishokki. Laskuvarjojääkärikoulutuksen saanut museonjohtaja kaipasikin Suomesta oikeastaan vain luontoa ja intohimoaan umpihankihiihtoa.

Kuvataiteemme kultakauden mestarin Akseli Gallen-Kallelan lapsenlapsenlapsella on itsellä kolme alle kouluikäistä lasta ja suomalainen puoliso. Perhe on niin kansainvälinen, että kotikielenä puhutaan englantia, ja Merlin-koirakin ymmärtää suomea, englantia ja hepreaa.

Kuuluisan isoisoisän pitkä varjo ei jälkeläistä hetkauta. Ulkomailla kasvaessaan hän tottui olemaan vain se kaveri, jonka nimeä kukaan ei pysty lausumaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme