Mainos
Mainos

17.2. Netin härskeimmät valearvonnat

Nettihuijaus on globaalia bisnestä, jossa tuotekehitys on nopeaa ja yritykset muuttavat mainontaansa joustavasti. Tällä hetkellä tyypillisimmässä huijauksessa netinkäyttäjä houkutellaan tekemään testi tai osallistumaan arvontaan. Testitulokset saa tai arvontaan osallistuu vain antamalla puhelinnumeronsa.

Kun puhelinnumeronsa on antanut, alkaa asiakkaan puhelin piipata maksullisia viestejä. Niiden peruuttaminen on usein vaikeaa ja vaatii etsivän taitoja.

Toimittaja osallistui suositulla suomalaisella sivustolla kuolinikätestiin. Nopeasti kännykkään tuli tekstiviesti, jossa kerrottiin maksullisesta palvelusta. Tätä viestiä seurasi kysymys: "Ilmainen viesti Missa maassa pidetaan vaatekappaletta nimelta tabi? 10A: Kiina, 10B: Uganda, 10C: Japani." Kysymykseen vastaaminen olisi saattanut johtaa 21 euron kuukausittaisiin laskuihin.

Yksittäiseltä asiakkaalta huijataan tällä tavoin vain joitakin kymmeniä euroja. Moni ei jaksa lähteä tappelemaan saadakseen rahansa takaisin. Hyvityksen saaminen kun vaatii runsaasti kärsivällisyyttä.

Pienistä puroista kasvaa kuitenkin suuri rahavirta yritykselle. 45 minuuttia selvitti, millaisia summia globaali nettihuijausbisnes pyörittää.

Lue myös mtv3.fi-uutissivuilta:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme