Mainos
Mainos

17.4. Öljyntorjuntaharjoitus ahtojäissä

Öljykuljetusten määrä Suomenlahdella moninkertaistuu lähivuosina. Viipurin lähistöllä Koivistossa on avattu Venäjän uusi öljysatama. Isojen tankkereiden lastina voi olla jopa 150 000 tonnia öljyä.

Laivojen yhteentörmäyksen riski kasvaa jo ennestään vilkkaasti liikennöidyllä Suomenlahdella. Tilanne on erityisen vakava, jos meri on jäässä öljyonnettomuuden sattuessa. Kävimme seuraamassa öljyntorjuntaharjoitusta ahtojäissä.

Kuvitteellisessa tilanteessa tankkeri ja pienempi alus ovat törmänneet. Jonkinlainen onni onnettomuudessa on se, että suomalaiset öljyntorjunta-alukset sattuvat olemaan suhteellisen lähellä onnettomuuspaikkaa. Öljyntorjunnassa aika on ratkaiseva tekijä. Lisäksi tositilanteessa torjuntatoimet jäävät lähes kokonaan Suomen harteille.

Lähetyksen muita aiheita


Haaveiden työpaikka vetää ulkomaalaisia Suomeen. Kuolleeksi kuvitellun miehen pitkä tie elävien kirjoihin. Museoauton voi tuoda maahan pienellä verolla. Käsiraudat avuksi huumevieroituksessa Venäjällä. Tähtivieraana Stefan Bremer.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme