Mainos
Mainos

17.9. Kansa haluaa muuttaa EU:n perustuslakia

Euroopan unioni on suurten muutosten edessä. Vaakalaudalla on useita Suomelle tärkeitä asioita, esimerkiksi pienten maiden komissaarinvirat sekä vuorotellen eri mailla kiertävä EU-puheenjohtajuus.

45 minuuttia selvitti, mitä suomalaiset tästä kaikesta ajattelevat.

Tony Halmeen rankka kesä

Tony Halme

Kansanedustaja Tony Halme toipuu vähitellen. Raumanmeren juhannuksen nyrkkeilyottelusta alkanut muistamattomuus kärjistyi vakavaan sairaskohtaukseen ja teho-osastohoitoon heinäkuun alussa.

Nyt mies on palannut punttisalille. Mutta niin koville tapahtumat ovat ottaneet, että hän on päättänyt lopettaa sekä viinanjuonnin että nyrkkeilyn.

Halme ei usko, että tapahtumilla on vaikutusta kansanedustajan uskottavuuteen. Pikemminkin päinvastoin. Myös kansanedustaja on ihminen.

.


.

Suuri Eurooppa-kysely

MTV:n uutistoimitus on toteuttanut yhdessä Euroopan Parlamentin Suomen tiedotustoimiston kanssa laajan Eurooppa-aiheisen kyselyn. Mielipidemittauksen teki Suomen Gallup syyskuun alussa. Siinä haastateltiin tuhatta vastaajaa.

>Oheisesta tiedostosta (Acrobat Reader) näet koko kyselyn aineiston.

Kyselystä selviää mm, että hieman yli puolet kansalaisista aikoo varmasti äänestää ensi kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa. Edellisissä EU-parlamenttivaaleissa vuonna 1999 äänestysprosentti Suomessa jäi reiluun 30 prosenttiin. Sitä edeltävässä vastaavassa tutkimuksessa varmoja äänestäjiä löytyi 46 prosenttia.

Kokoomuksen ja vihreiden kannattajista aikoi äänestää 62 ja 60 prosenttia. Keskustan ja vasemmistoliiton äänestäjistä 52 prosenttia oli samoissa aikeissa, demareista 56 prosenttia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme