Mainos
Mainos

17.9. Koirien agilityn MM-kisat tulevat

Tuhatta ja sataa keppien välistä pujotteleva ja esteiden yli pomppiva koira saa kenet tahansa hyvälle tuulelle.

Vaikka kyseessä on leikkisän näköinen harrastus, agilityn parhaimmistossa kisaavat koirat eivät jää jälkeen huippu-urheilijoista. Niiden ohjaajat valmentavat koiria kärsivällisesti ja ohjelmaan kuuluu myös fysioterapiaa ja lihasharjoittelua.

Kaikki tapahtuu kuitenkin leikin varjolla, muuten sähäkkä yhteistyö noin puoli minuuttia kestävän kilpailusuorituksen aikana tuskin onnistuisi. Agilityä ei harjoitella pelkästään huipputasolla, vaan suosio koiraharrastajien parissa kasvaa huimaa vauhtia. Kursseille on pitkät jonot.

Suomi kuuluu agilityssä maailman kärkimaihin, ja suomalaiset koirakot ovat menestyneet hienosti kansainvälisissä kilpailuissa. Tänä vuonna Suomi saa isännöitäväkseen agilityn MM-kisat, jotka pidetään Helsingin jäähallissa syyskuun lopussa.

Me seurasimme kisoihin valmistautuvaa Jari Suomalaista ja kooikerhondje -rotuista Frodoa, joilla on jo ennestään yksi maailmanmestaruus parin vuoden takaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme