Mainos
Mainos

17.9. Martti Suosalon huumori syntyy vakavuudesta

Näyttelijä Martti Suosalo polkee säässä kuin säässä 15 kilometrin matkan kotoaan Helsingin Tapanilasta Kansallisoopperaan harjoituksiin. Miehen uusi aluevaltaus on puherooli piruna oopperassa Paholaisen palkka-ampuja.

Suosalosta onkin moneksi: näyttämötyön lisäksi hän on esiintynyt yli 50 elokuvassa. Niissä hän on tulkinnut monia kulttuurihahmoja, kuten Jean Sibeliusta, Reino Helismaata ja Irwin Goodmania.

-Olen hyvin vaistonvarainen näyttelijä. Liika roolin analysoiminen voi jopa saada minut kipsiin, Suosalo miettii 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Toinen asia jota Suosalo korostaa on kova harjoittelu. -Sata toistoa, niin opit jotain, hän sanoo.

Yhdessä Mika Nuojuan kanssa Suosalo on esittänyt Kiviä taskussa -tragikomediaa kohta kuusi vuotta ja yli 320 kertaa Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa. Parivaljakon valovoimaista ja sydämellistä näyttelemistä on ehditty ylistää moneen kertaan. Esitykset ovat jatkuvasti loppuunmyytyjä. Miehet tulkitsevat 15 eri roolia salamannopein vaihdoin.

-Huumori ja komedia tarvitsee syntyäkseen aina vakavan puolen. Kiviä taskussa on näyttelijän unelmatyötä. Tällaista sattuu vain kerran elämässä. Se on minulle hyvin rakas näytelmä, sanoo Suosalo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme