Mainos
Mainos

18.1. Toisen kierroksen sähäkkä startti

Istuva presidentti Tarja Halonen ja haastaja Sauli Niinistö valmistautuvat lopulliseen koitokseen.

Seurasimme presidentinvaalien toisen kierroksen alkua kulissien takana. Millaisia strategioita kampanjatoimistot virittävät siivittääkseen ehdokkaansa voittoisaan nousukiitoon?

Entä itse ehdokkaat? Mistä he hakevat voimia jaksaakseen kisan kunniakkaaseen loppuun asti?

Ranskalaisyhtiö suunnittelee uraanikaivosta Suomeen

Ranskalainen ydinvoimayhtiö Cogema on tehnyt valtausvarauksia kolmella seudulla Suomessa.

Isoimmalla alueella Itä-Uudellamaalla asuu sata tuhatta ihmistä.

Asukkaat Askolassa, Myrskylässä ja Pernajassa ovat ihmeissään, kun heidän maillaan kuljeskelee ranskalaisia geologeja.

Cogema-yhtiön suurin omistaja on Ranskan valtio.

Viettelykoulu aviovaimoille

Venäläiset naiset hallitsevat naisen aseiden käytön paremmin kuin kanssasisarensa monissa muissa maissa. Siitä huolimatta he ovat halukkaita syventäviin opintoihin miesten käsittelyssä.

Näitä taitoja voi kehittää pietarilaisessa opinahjossa. Salonkimaisessa ympäristössä opitaan käyttämään kaikkien aistien arsenaalia.

Lisätaidot auttavat uusrikkaiden liikemiesten vaimoja varmistamaan sen, että puoliso pysyy kotona. Se on varsin ymmärrettävää, jos täytyy kaikin keinoin pitää rikkaasta aviomiehestä kiinni, tai jos sellainen on tähtäimessä.

Kannattaako päihdeongelmaisten pakkohoito?

Laki mahdollistaa Suomessa päihdeongelmaisten pakkohoidon. Käytännössä sellaista ei määrätä juuri koskaan sen vuoksi, että suomalaisten asiantuntijoiden enemmistö pitää pakkoa ja päihdehoitoa mahdottomanan yhtälönä. Näin jopa silloin, kun kyseessä on odottava äiti.

Ruotsissa linja on täysin toinen: noin tuhat ihmistä vuodessa määrätään hoitoon suljettuun laitokseen ajaksi, joka vaihtelee kolmesta kuuteen kuukauteen.

Me tapasimme kaksi päihteistä toipuvaa naista. Toista on hoidettu hänen omasta toivomuksestaan, toinen joutui pakkohoitoon.

Sudoku-ristikot villitsevät

Japanista lähtenyt numeroristikkopeli sudoku rantautui viime syksynä Suomeen. Myös iso osa muuta Eurooppaa on pelin lumoissa.

Peli perustuu loogiseen ajatteluun, ja ristikoiden vaikeusaste vaihtelee. Numeroristikot ovat tulleet lehtien tehtäväsivuille perinteisten sanaristikkojen rinnalle. Sudokuja voi ratkoa myös tietokoneella ja kännykällä.

Tapasimme nuoren naisopiskelijan, joka on niin innostunut numeroristikoista, että saattaa ajaa bussilla pysäkin ohitse, jos peli sattuu olemaan jännittävässä vaiheessa.

Lennä Jasper, lennä!

Näyttelijä Jasper Pääkkösellä menee lujaa valkokankaalla. Hän esittää pääosaa elokuvassa Matti, joka on saavuttanut suursuosion.

Tie päärooliin on kulkenut muiden muassa Salattujen elämien ja Pahat pojat -elokuvan kautta.

Matin hahmoa luodessaan Pääkkönen halusi, että roolihenkilöllä säilyy tietty etäisyys todellisuuteen ja hetken tapahtumiin. Missään tapauksessa ei ollut tarkoitus rakentaa imitaatiota Matti Nykäsestä.

Jasper Pääkkönen on näyttelijän poika. Hän on pitkään pohtinut, tuleeko näyttelemisestä hänen ammattinsa. Nyt näyttää vahvasti siltä että tulee, mutta toistaiseksi Pääkkönen haluaa näytellä vain kameralle, ei vielä elävän yleisön edessä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme