Mainos
Mainos

18.2. Islanti talouskurimuksessa

Islannissa yhteiskuntarauha järkkyy. Rauhallinen pohjoinen kansa osoittaa mieltään kaduilla. Ihmiset käyvät poliisin kimppuun, ja virkavalta vastaa kyynelkaasulla ja pidätyksillä.

Tällaista ei ole koskaan ennen nähty. Syynä on talouskurimus, joka on johtanut joukkotyöttömyyteen ja ajanut asuntovelalliset ahdinkoon.

Vielä muutama viikko sitten aviopari Kristin Bjarnadottir ja Arni Haldorsson edustivat Islannin ylempää keskiluokkaa. Nyt he joutuvat laskemaan jokaisen kruununsa, jotta rahat riittäisivät edes ruokaan.

Arni Haldorsson omisti menestyvän rakennusliikkeen. Lokakuussa tuli romahdus, ja firma meni konkurssiin. Perhe onnistui jäädyttämään asuntolainansa ja välttyy lyhennyksiltä vuoden ajan.

Kristin Bjarnadottir on palkattomalla äitiyslomalla, ja perheen ainoa tulo on hänen opintolainansa. Islannin arki on karu, mutta kansa ei aio antaa periksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme