Mainos
Mainos

18.2. Netin kautta poptähdiksi

Kolmen nuoren helsinkiläisen naisen - Emman, Mian ja Malinin - bändi Le Corps Mince de Francoise, "Francoisesin laiha vartalo", on täydellinen nettisukupolven bändi.

Emma heitti My Space-sivustolleen joitakin karkeita demonauhoja bändin biiseistä, sana kiersi ja yleisö innostui. LCMDF:ää alettiin vaatia keikoille.

Nyt kolmikko kiertää Eurooppaa ja tekee kaiken itse eikä ole kaivannut levy-yhtiöiden apua. Viime vuonna yhtye singahti hetkeksi nettilatauslistojen ykköseksi megatähti Kanye Westin ja Madonnan ohi.

Onnea kesti tosin vain yhden päivän mutta LCMDF:n mielestä se osoittaa, mikä hillitön voima netissä on. Ranskassa Emma, Mia ja Malin ovat tähtiä, ja keikat on kaikki loppuunmyyty.

-Ulkomailla aloittelevaa bändiä kannustetaan eikä yritetä latistaa, niin kuin Suomessa, sanoo Emma Kemppainen, bändin lauluntekijä.

LCMDF kannustaa nuoria tekemään rohkeasti enemmän oma musaa, etenkin poppia.

-Hevi ei koskaan häviä Suomesta, sillä me olemme hevikansaa, mutta selvästikin sieltä on nousemassa uusi elektropop-sukupolvi. Ei biisin tekeminen ole vaikeaa: periaatteessa tarvitaan vain hyvä kertsi joka on catchy ja yksi hyvä riffi, sanoo Emma.

LCMDF on: isosisko Emma Kemppainen (laulu), pikkusisko Mia Kemppainen (kitara) ja Malin Nyqvist (kosketinsoittimet).

45 minuuttia kävi yhtyeen keikalla Eurosonic-festivaaleilla Groeningenissä Hollannissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme