Mainos
Mainos

18.5. Antti Reini pitää Jussi Vareksesta

Näyttelijä Antti Reini on hämmästellyt sitä, kuinka paljon hänen kiinnitystään yksityisetsivä Jussi Vareksen rooliin on jaksettu uutisoida. Reini ei ollut ennen kuuden elokuvan pestiään lukenut ReijoMäen kirjoja eikä katsonut aiempia Vares-elokuvia.

Reini pitää roolihenkilöstään. Vareksen hahmo on hieman erilainen eri elokuvissa. Jos Jussi Varekselle pitäisi keksiä poliittinen kanta, hän olisi Reinin mielestä jonkinlaisen humaanipuolueen kannattaja.

Reini on tehnyt koko ajan näyttelijäntöitä myös Ruotsissa. Uran Ruotsissa polkaisi käyntiin rooli kolmoissurmaaja Juha ValjakkalanaJan Troellin elokuvassa Il Capitano. Siitä on aikaa jo 20 vuotta, mutta elokuvan maine kantaa yhä.

Reini ei vierasta ruotsiksi ja englanniksi näyttelemistä, mutta vieraampien kielten kohdalla hänen on turvauduttava Matti Pellonpään fonetiikkatekniikkaan. Hän on tehnyt myös pieniä rooleja ja valotöitä suuresti arvostamansa Aki Kaurismäen elokuvissa.

Pari vuotta sitten kaipuusta maalle tuli niin voimakas, että Reini jätti pääkaupungin ja muutti Itä-Suomeen Heinävedelle. Näyttelijäntöiden välissä hän korjailee taloaan, nauttii rauhasta ja suuresta pihastaan. Reini viettää siis huomattavasti tervehenkisempää elämää kuin roolihenkilönsä Jussi Vares.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme