Mainos
Mainos

18.5. Hittisieni koivun kyljessä

Pakurikääpä on koivun kyljessä kasvava lahottajasieni, josta on lyhyessä ajassa tullut ekologisten kuluttajien hittituote. Pakurikääpää pidetään suomalaisen luonnon ihmeaineena.

- Antioksidantit suojaavat soluja, mikä on terveyden kannalta tosi tärkeä asia, väittää markkinointi- ja ostopäällikkö Johanna Koskinen ekokauppa Ruohonjuuresta.

Pakurikääpää myydään kaupassa jauheena ja sitä voi ostaa myös paloittain. Vaikka suurin osa kuluttajista käyttää pakurikääpää nimenomaan teenä, pakuria ei saa Suomessa myydä teenä.

- Pakuriteen turvallisuudesta kuluttajalle ei ole tarpeeksi tietoa, eikä pakurikääpää ole hyväksytty uuselintarvikkeeksi, sanoo ylitarkastaja Sanna Viljakainen Eviralta.

Pakuria kaupitellaankin nyt kosmetiikan raaka-aineena. Kosmetiikkakäyttöäkin varten pakuri pitää ensin keittää teeksi.

Pakurikääpä on sieni, jonka kerääminen on jokamiehen oikeus. Sieneksi pakurikääpä on kuitenkin varsin hidaskasvuinen, eikä sitä kerätessä saisi vahingoittaa puuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme