Mainos
Mainos

18.5. Kuusi puoluetta hallitusneuvotteluihin

Hallitusneuvotteluihin lähtevät mukaan kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit.

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen perustelee laajaa hallituspohjaa sillä, että tällaisella hallituksella on leveämmät hartiat hoitaa kuntoon muun muassa julkinen talous sekä ehkäistä köyhyyttä ja syrjäytymistä. Hallituseuvottelut alkavat ylihuomenna perjantaina Säätytalossa.

Kataisen mukaan vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa käydyissä tunnusteluissa ei tullut eteen ylitsepääsemättömiä asioita.

Vasemmistoliiton kanta Portugalin tukemiseen on ollut kielteinen, mutta väliaikaisten ja pysyvien tukijärjestelmien suhteen puolueella on neuvotteluvaraa. Vihreiden keskeinen vaatimus on perusturvan nostaminen sadalla eurolla kuussa.

- Tässä taloudellisessa tilanteessa tietysti kaikki ne asiat, joihin liittyy myös lisämenoja, niin ne eivät ole varmasti niin yksinkertaisia, sanoin vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki aamupäivällä keskusteltuaan Kataisen kanssa.

Katso Tommi Mannisen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme