Mainos
Mainos

19.1. Jussi Parviainen valitsi köyhyyden

- Koko ajan mietin sitä, haluaisinko oikean kodin, vai olisinko koditon. Voisinko palata yhteiskuntaan? Etten jatkuvasti ajattelisi yleisten normien vastaisesti.

Jussi Parviainen istuu aavemaisen Lapinlahden sairaalan tyhjällä käytävällä. Sairaala on lopetettu, niinpä Parviaisella oli tilaa kuvata uutta elokuvaansa Yksinteoin 2, jonka on määrä valmistua tänä vuonna. Elokuva kertoo hajonneesta miehestä, joka tahtoo hyljätä kaiken ja elää köyhyydessä. Päähenkilö on nimeltään Jussi Parviainen.

- Se on on fiktiivinen, näytelty elokuva. Päähenkilö on jakautunut. Toinen minä haluaa jättää tämän yhteiskunnan, toinen minä huutaa nurkassa, että älä lähde.

Elokuva perustuu todellisuuteen. Se on prosessi Parviaisen viime vuosien elämästä. Avioero ja isän kuolema johtivat henkiseen ja taloudelliseen umpikujaan. Samalla niistä seurasi ankara olemassaolon pohdinta. Onko ihminen olemassa vain autojen, sohvien ja pankkitilien keskellä?

Juuri nyt Parviainen näyttää hyvinvoivalta näköalattomien vuosien jälkeen.

- Milloin kirjoitan ne näytelmät ja kirjat, jotka ovat vielä tekemättä, hän kysyy itseltään ja kulkee pitkin entisen sairaalan loputtomia käytäviä.

45 minuutin haastattelussa nähdään myös ensimmäistä kertaa kohtauksia Parviaisen uudesta filmistä.

- Se on ainakin jotain muuta kuin nykyinen suomalainen elokuva, lupaa ohjaaja.

Katso Kari Pyrhösen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme