Mainos
Mainos

19.1. Statuspäivitys: Potkut tuli

Suunnilleen joka kolmas suomalainen kertoo kuulumisiaan Facebookissa silloin tällöin. Käyttäjät kertovat sosiaalisessa mediassa myös työasioista, mikä on johtanut ongelmatilanteisiin työpaikalla. Ensimmäiset Facebook-potkut on jo jaettu. Se, ovatko nämä Facebook-potkut laillisia vai eivät, jää nähtäväksi.

Suomalaiset jakavat työkuulumisiaan Facebookissa varsin avoimesti. Moni päivitys löytyy vaivattomasti statuspäivitys-hakukoneesta Openbook.org:ista. Eräs pääkaupunkiseudulla työskentelevä myyjä on Facebookin kautta kutsunut työkaverinsa avautumissessioihin, joissa "jubaillaan ihan naamatusten mikä vituttaa ja jos jotain paskaa tekee mieli puhua ni sit voi puhuu ihan toisen nassun eessä".

Toinen työntekijä valittaa julkisilla sivuillaan, että "pomo soittelee ja nalkuttaa puhelimeen tee niin ja näin, vaikka satakertaa oon tehny jo niin". Kolmannen mielestä "ihminen pakotetaan ylitöihin vasten tahtoaan. Tänään johtaja soitti 10 min yli neljä et vieläks sie oot töissä, nyt pois sieltä hää ei rupee ylityötuntei ainakaa maksamaa".

Potkuja on Suomessa saanut paljon näitä esimerkkejä harmittomammistakin päivityksistä. Kerromme yhden irtisanotun näkemyksen siitä, mikä hänen potkuihinsa johti.

Katso Elisa Tikkasen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme