Mainos
Mainos

19.10. Turkisalalla kuohuu

Turkistarhat ovat olleet paljon esillä viime aikona. Ensin tulivat aktivistien surulliset kuvat kärsivistä eläimistä. Vastavetona tarhaajat avasivat porttinsa suurelle yleisölle. Pulskat ketut näyttivät hyvinvoivilta.

Turkisalalla menee hyvin ja vienti vetää. Kiinalaiset ostajat eivät kysele suomalaisista tarhaoloista, mutta kotimaiset kuluttajat kysyvät.

Siksi asia kiinnostaa myös poliitikkoja ja se on nostettu hallitusohjelmaan. Hieman pyöreästi siinä sanotaan, että "hallitus selvittää turkistarhauksesta muuhun elinkeinoon vapaaehtoisen siirtymisen kannustamisen mahdollisuuksia".

Turkiseläinten Kasvattajain Liitto pyrkii vakuuttamaan suuren yleisön siitä, että tarhaus on laadukasta ja eettistä. Keinona on paimentaa kaikki tarhaajat lähivuosina sertifioinnin piiriin.

- En näe mahdollisena sitä että jatkossa voisi olla sellaisia tiloja, jotka eivät kuuluisi tähän, koska eläinten hyvinvointiasia on suurennuslasin alla tässä elinkeinossa, painottaa liiton toiminnanjohtajaksi palannut Michael Hornborg.

Kaikki tarhaajat eivät ole lähteneet tekemään uudistuksia. Ne maksavat paljon. Epäselvyyttä on siitäkin, mitä laki oikeastaan sanoo esimerkiksi vaadituista uusista eläinhäkeistä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme