Mainos
Mainos

19.11. Nova Group pyrkii yrityssaneeraukseen

Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n suurimpana vaalirahoittajana tunnetuksi tullut kiinteistökehitysyhtiö Nova Group aikoo pyrkiä lähiviikkoina yrityssaneeraukseen. Yhtiö vahvisti asian tänään MTV3-kanavan 45 minuuttia -ohjelmalle.

Nova Group lähetti viime perjantaina henkilöstölleen saneerauskaavailuista kertoneen tiedotteen. Samalla ilmoitettiin henkilökunnan lomautuksista. Talousvaikeudet ovat niin syviä, että konserni ei esimerkiksi ole maksanut Helsingissä sijaitsevan pääkonttorinsa vuokria moniin kuukausiin.

Merisalolla uusi yhtiö

Novan talousvaikeuksien keskellä Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo rakentaa jo uutta yhtiötä. Merisalo on perustanut kaksi kuukautta sitten uuden yrityksen, Suomen Liikepaikkakonsultointi SLP Oy:n.

Merisalo kertoi eilen, että uusi yritys on osa Nova-konsernia.

-Se on tytäryhtiö, josta itse omistan 49 prosenttia ja Nova Group loput 51 prosenttia. Olemme perustaneet vuosien varrella useita eri yrityksiä. Tässä ei ole mitään erikoista.

Suomen Liikepaikkakonsultointi SLP Oy rekisteröitiin kaupparekisteriin syyskuun lopussa. Sen toimitusjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi on merkitty Arto Merisalo. Nova Group Oy:n omistaja Aija Merisalo on SLP:n hallituksen varajäsen.

Yrityksen toimialaksi on rekisteröity liikkeenjohdon konsultointi.

Yhtiö ilmestyi Nova-konsernin verkkosivuilla olevaan yhtiörakennekaavioon vasta toimittajan yhteydenoton jälkeen.

Maailman talouskriisi taustalla

Arto Merisalo ei suostu tarkentamaan, mitä tarkoitusta varten uusi yritys on perustettu. Hänen mukaansa kyse on normaalista organisaatiojärjestelystä.

-Mehän olemme kertoneet sopeuttavamme muutenkin toimintaamme suhdannetilanteeseen sopivaksi, Merisalo tyytyy kuittamaan.

Hänen mukaansa talousahdinko tuli lopulta yllättäen.

-Voi sanoa, että aivan liian myöhään reagoimme suhdanteisiin. Kun Lehman Brothers kaatui syyskuussa, ymmärsimme tilanteen vakavuuden.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme