Mainos
Mainos

19.11. Ruotsin salaisimmat vakoojat

Ruotsiin lähettämälläsi sähköpostilla voi olla muitakin lukijoita kuin vastaanottajaksi tarkoitettu henkilö.

Aivan tavallisten ruotsalaisten puhelimia kuunellaan ja sähköposteja luetaan yötäpäivää. Asialla on Ruotsin puolustusvoimien radiolaitos. Sen tehtävänä on löytää maata uhkaavat viholliset.

Ennen uhka tuli Neuvostoliitosta. Nykyään tiedustelu etsii rikollisia ja terroristeja. Henkilökuntaa laitoksessa on peräti 700. Ruotsin TV4:n raportin mukaan kukaan ei suoraan valvo, ketä radiolaitos kuuntelee.

Kotkien kuningas pelastui

Merikotka

Viime kesänä Suomessa kuoriutui 197 merikotkan poikasta. Kaikkiaan täällä elää noin tuhat merikotkaa.

Vielä 70-luvulla pelättiin, että laji häviää maastamme kokonaan. Kotka pelastui sitkeän vapaaehtoistyön ansiosta. Uljaan linnun suojelusta on tullut monelle elämäntyö, joka vie kaiken vapaa-ajan.

Vaikka merikotkakanta on nyt vahva, ei vielä ole aika huokaista helpotuksesta. Itämeren tila ei ole tarpeeksi hyvä.

Liza Marklund, julkkis joka haluaa puhua asiaa

Liza Marklund

Ruotsin dekkarikuningattaren Liza Marklundin kirjoja on käännetty 23 kielelle. Marklund kuvaa teoksissaan mediamaailman ja politiikan moraalia, valtaa ja sen väärinkäyttöä. Hän haluaa kirjoittaa kielletyistä ja vaietuista aiheista.

Kirjailija on tinkimätön feministi ja omasta mielestään todella huono julkkis, vaikka Helsingin kirjamessuilla hänet tunsivat kaikki.


Lähetyksen muita aiheita:
Onko seksistä tulossa laillinen huume? Poliisi ratsaa katuprostituutiota - 45min seurasi mukana.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme