Mainos
Mainos

19.11. Venäjän iso karhu haalii maata Suomesta

45 minuuttia kertoi kuukausi sitten venäläisten sijoittajien Suomessa tekemistä maakaupoista. Kerroimme kaupankäynnin levittäytymisestä yhä laajemmalle Suomeen ja myytävien alueiden koon kasvusta. Myyjinä kun ovat yhä useammin Suomen kunnat, seurakunnat, yhteisöt ja yritykset.

Pyysimme katsojilta tietoja uusista maakaupoista ja saimme niitä.

Suomessa puhutaan yleisesti, että tonttien ostajia ovat keskiluokkaiset venäläiset. Heillä ei kuitenkaan ole varaa suuriin maakauppoihin, jotka ovat yhä tavallisempia.

Kukaan ei ole kunnolla selvittänyt, keitä suurten tonttikauppojen takaa saattaa löytyä. 45 minuuttia päätti selvittää, millaisia yhteyksiä kauppoihin voi liittyä.

Valitsimme esimerkkikohteeksi Saarijärven kaupungin Keski-Suomessa. Siellä talousvaikeuksissa kamppaileva kaupunki uskoo lyövänsä rahoiksi tonttikaupoilla. Venäläisellä sijoittajalla on paikkakunnalla kiikarissa yli 70 hehtaarin kokonaisuus.

Kuka on sijoittaja Denis Fokin? 45 minuuttia kertoo sen.

Lue lisää:


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme