Mainos
Mainos

19.12. Matkapuhelimet mykkiä osassa Lappia

Kun NMT-matkapuhelinverkot lopetettiin, jouduttiin tilanteeseen, jossa GSM-puhelimet eivät toimi kaikkialla Suomessa. Ongelma vaivaa erityisesti pohjoisessa.

Lapin pelastuslaitos pitää Inarin syrjäseuduilla olevia puhelimen katvealueita turvallisuusriskinä. Sekä GSM- että viranomaisverkko Virve eivät toimi osissa Inaria lainkaan, ja monin paikoin on häiriöitä.

Matkailusesongin aikaan Lapissa vierailee runsaasti turisteja, jotka liikkuvat nimenomaan puhelimen kuuluvuusalueen ulkopuolella. Onnettomuuden sattuessa mahdollinen pelastustoiminta saattaa vaarantua yhteyksien katkeillessa.

Myös paikalliset asukkaat ovat turhautuneita tilanteeseen. Puhelinongelmien lisäksi internet-yhteydet eivät toimi kunnolla. Se on myrkkyä varsinkin matkailuyrittäjille.

-Inarilaisten huoli on aiheellinen, puhelinpalvelut ovat peruspalveluja, sanoo 45 minuuttia -ohjelman studiovieras, viestintäministeri Suvi Lindén. Hän lupaa, että gsm:n kuuluvuus Lapissa varmasti paranee lähivuosina.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme