Mainos
Mainos

19.3. Virkamiesretki kerjäläisten maahan

Romanikerjäläisistä on tullut Euroopan unionin yhteinen ongelma. Kerjääminen ei ole rikos, ja ainakin osa kerjäläisistä on kotoisin Romanian kaltaisista, uusista EU-maista. Heillä on oikeus oleskella EU-valtioissa työnhaussa.

Myöskään suomalainen järjestyslaki ei tarjoa keinoja puuttua kerjäämiseen.

Helsingin kaupungin viranomaiset ovat kuulleet norjalaiskollegoiltaan, että kerjäläisongelman hoitamatta jättäminen voi johtaa pahoihin vaikeuksiin. Kun norjalaiset lakkasivat antamasta kerjäläisille rahaa, he eivät suinkaan poistuneet maasta, vaan kävivät aggressiivisemmiksi. Suomessa ei haluta tapahtuvan samoin.

Helsingin viranomaiset lähtivät tutustumaan romanikerjäläisten kotimaan Romanian oloihin. Matkallaan he tapasivat maan valtion- ja paikallishallinnon edustajia. Helsinkiläiset vietiin myös pieneen Ocolnan kylään, jossa asuu arviolta tuhat romania äärimmäisessä köyhyydessä.

Neljän helsinkiläisvirkamiehen joukko sai paljon neuvoja siitä, miten ongelma pitäisi hoitaa. 45 minuuttia oli mukana matkalla kerjäläisten maahan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme