Mainos
Mainos

2.11. Elävältä nyljettyjä laukkuja

Muotitrendejä seuraavat tietävät, että eläinkuosien ykkönen on tällä hetkellä käärmeennahkakuviointi. Pytonin hienon nahan kuvioita näkee paitsi vaatteissa, myös laukuissa ja kengissä. Aitoja käärmennahkatuotteita suomalaiset hankkivat lähinnä ulkomaanmatkoillaan.

Aidosta pytoninnahkaisesta laukusta haaveileva ei kuitenkaan tiedä, miten hieno nahka on voinut päätyä luksustuotteen materiaaliksi. Matelijannahkabisnekseen liittyy laillisen toiminnan lisäksi myös järkyttävää eläinrääkkäystä ja kansainvälisen ympäristönsuojelusopimuksen rikkomista.

Suuressa matelijannahkojen tuottajamaassa Indonesiassa himoittuja käärmeitä pyydystetään luonnosta enemmän kuin on sovittu. Eläimiä nyljetään jopa elävinä. Ennen julmaa, ammattitaidotonta teurastusta käärmeitä roikotetaan vielä metallikoukuissa ja ne täytetään vedellä, jotta nahka venyisi.

Matelijannahkaisia luksustuotteita markkinoivat muotitalot kuitenkin väittävät, että ne noudattavat tiukasti kaikkia nahkojenhankintaan liittyviä lakeja ja sopimuksia.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme