Mainos
Mainos

2.11. Thaimaan tulvissa vaanii vaara vielä pitkään

Thaimaan tulvahuippu on arvioiden mukaan jo ohitettu, kun uusia sateita ei ole tullut viime päivinä. Vaara vaanii kuitenkin miljardeissa padotuissa vesikuutiossa, joilla on yritetty säästää Bangkokin keskusta tulvilta.

Vettä on johdettu patojen avulla köyhien asuinalueille, jotta maan liikekeskusta säästyy. Patovesien juoksuttaminen kestää jopa pari kuukautta. Suomalaisten asuinalueet keskustassa ovat vielä kuivia, mutta monen työpaikka on veden vallassa.

Viime päivinä ihmiset ovat hermostuneet ja alkaneet salaa purkaa patoja, jotta oma koti vapautuisi tulvasta. Tyhjiä asuntoja ja liikkeitä on ryöstelty ja armeija on kutsuttu valvomaan tilannetta asein.

Tulvan mukana kulkeutuvat käärmeet, krokotiilit ja vaaralliset bakteeritaudit. Jo nyt Bangkokin vesi on niin saastunutta, että se pitää keittää.

- Kukaan ei voi tietää, miltä tuntuu, kun vesi lähestyy oman kodin rappusia ja vain jatkaa nousuaan, toteaa konsuli Pirjo Leino Bangkokin Suomen-suurlähetystöstä.

45 minuuttia -ohjelman raportissa kuulemme suomalaisten suulla, millaista on arki Thaimaan tulvissa.

Katso Raija Kantomaan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme