Mainos
Mainos

2.12. Selvitysmies tutkii Hengitysliiton ongelmat

Hengitysliitto ottaa ulkopuolisen selvitysmiehen tutkimaan liiton ongelmia. Hengitysliittoon tehdään myös erityinen tilintarkastus, jotta julkisuudessa esille tulleet asiat saadaan selvitettyä.

Vaatimus raskaammasta erityistilintarkastuksesta ei mennyt läpi liittovaltuuston kokouksessa viime lauantaina.

Ulkopuolisen selvitysmiehen tehtävänä on tutkia liiton henkilökunnan pahoinvoinnin taustalla olevia tekijöitä. 45 minuuttia -ohjelma on tänä syksynä kertonut Hengitysliitossa paljastuneista homeongelmista ja henkilöstöselkkauksista.

"Pelottelua ja uhkailua"

Hengitysliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja, työterveyshuollon erikoislääkäri Ilkka Mikkonen eroaa tehtävästään. Mikkonen ilmoitti asiasta eilen hengityssairaiden etujärjestön liittovaltuuston ja -hallituksen jäsenille.

-Kokoukset ovat jatkuvaa pelottelua ja uhkailua. Kokoukset pidetään lakimiehen vetäminä. Viime lauantain valtuuston kokous oli naurettava. Puheenjohtaja vetää kokousta kysyen lakimieheltä "mitä minä sanon seuraavaksi", Mikkonen kertoo.

Mikkonen pitää eronsa keskeisimpänä syynä surkeaa taloudenpitoa. Häntä harmittaa myös se, ettei vaatimus raskaan luokan erityistilintarkastuksesta mennyt läpi viikonlopun valtuustokokouksessa.

Lue myös:

Aiempia juttujamme:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme