Mainos
Mainos

2.12. The Baseballs osuu suomalaiseen makuun

-Kun aloimme tehdä musiikkia, meille ei tullut mieleenkään, että meistä tulisi suosittuja Suomessa, myhäilivät suomalaisten uuden suosikkibändin The Baseballsin jäsenet ennen ensimmäistä keikkaansa Helsingissä.

Vielä kesällä vain harva tiesi mitään tästä saksalaisesta cover-bändistä, mutta viime viikkoina radionkuuntelijat eivät ole enää voineet välttyä kuulemasta The Baseballsin rock'n'roll-versiota Rihannan Umbrella-hitistä. Kaikkien suureksi yllätykseksi yhtyeen ensimmäisestä albumista on tullut tämän vuoden myydyin ulkomainen levy Suomessa.

The Baseballs tekee hyväntuulisia 1950-lukulaisia rock'n'roll-sovituksia tämän päivän pophiteistä ja onnistuu tällä reseptillä miellyttämään sekä nuoria että varttuneempia kuulijoita.

-Nuoret tuntevat biisit, mutta eivät rock'n'rollia. Vanhemmat eivät tiedä biisejä, mutta tyyli on tuttu. Siksi tämä yhdistelmä toimii, yhtyeen komeasti stailatut laulajat Sam, Digger ja Basti selittävät.

Mutta, miksi 50-luku ja rock'n'roll puree taas erityisesti suomalaisiin? Onko The Baseballs herättämässä yhtä vahvaa fiftari- ja rockabilly-innostusta kuin Suomessa elettiin 1970-80 -lukujen vaihteessa?

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme