Mainos
Mainos

2.2. Hämärä varainkeruu raivostutti kansan

Kymmenettuhannet ihmiset kokivat tulleensa petetyiksi, kun 45 minuuttia kertoi viikko sitten Syöpäsairaiden tuki ry:n varainhankinnasta.

Yhdistys on saanut kansalta kolmen vuoden aikana jopa miljoonia euroja. Tuoreimpien tilinpäätöstietojen mukaan vain runsas prosentti tuotoista on käytetty syöpäsairaiden avustamiseen. Lähes kaikki rahat oli maksettu yhdistyksen perustajan omistamalle puhelinmyyntiyhtiölle.

Mitä jutustamme seurasi? Sadat yhdistykselle suuttuneet ihmiset lähettivät meille palautetta.

Nyt Helsingin poliisit ja syyttäjät valmistelevat laajaa kokousta, joka yrittää pureutua yhdistyksen varainhankintaan.

Paljastunut tapaus on vain jäävuoren huippu laajassa varainhankintabisneksessä, jossa erilaiset tuki- ja apuyhdistykset laskuttavat puolustutuskyvyttömiä vanhuksia.

Missiehdokkaiden rankka päivä

Aikaisin aamulla ylös ja seuraavana yönä kahdelta nukkumaan. Siinä välissä 17 tuntia raskasta työtä ja bussissa matkustamista.

Seurasimme vuoden 2005 Miss Suomi -finalistien kiertuetta yhden päivän. Siihen mahtui viisi muotinäytöstä eri puolilla Suomea. Ilta päättyi esiintymiseen ravintolashowssa Porvoossa.

Missikiertue kestää viikon. Kaikki huipentuu lauantaina, kun uusi Miss Suomi valitaan. Silloin kilpaillaan, mutta edeltävän kiertueen aikana nuoret naiset ovat yhtä joukkoa. Osa on tehnyt mallintöitä pitkään, osa vähemmän. Viikon missikiertue onkin kuin ammattimallin pikakurssi.

Moni kandidaatti uskoo, että kilpailuun osallistuminen tuo töitä.

Voitto ei ole välttämätöntä. Itse asiassa Miss Suomeksi valitulla on runsaasti velvollisuuksia. Perintöprinsessa voi valita työnsä vapaammin.

Vanhukset viinan uhreina

Viinapulloja hyllyssä

Ikäihmisten ongelmajuomisen pelätään lisääntyvän, kun vapaampaan alkoholinkäyttöön tottunut, niin kutsuttu märkä sukupolvi jää eläkkeelle.

Juominen voi tulvia yli äyräidensä myös silloin, kun ihminen jää leskeksi. Viinasta haetaan lohtua elämän tyhjyyteen.

Terveydelle ja elämänhallinnalle vaarallista juomista harjoitetaan varsinkin kotona, mutta myös vanhusten palvelutaloissa ja vanhainkodeissa.

Hoitohenkilökuntaa ei ole osattu kouluttaa vanhusten päihdeongelmiin. Lisäksi suuri osa ikäihmisistä syö lääkkeitä. Niiden ja alkoholin yhteisvaikutus voi olla vaarallinen.

Leonardo Di Caprio Lentäjänä

Howard Hughes oli vaikuttavimpia Hollywoodin kulta-ajan suuruuksista. Martin Scorsesen elokuva Lentäjä kertoo Hughesin värikkäästä elämästä.

Se oli täynnä kunnianhimoista elokuvantekoa, naisseikkailuja ja rakkautta ilmailuun. Elämän loppupuolella Hughesin mieli järkkyi ja hän erakoitui.

Toimittajamme tapasi nimiroolia esittävän Leonardo Di Caprion Los Angelesissa. Elokuva on saanut peräti 11 Oscar-ehdokkuuttua.

Täällä Suomessa veimme lennonjohtaja Pietari Vanhalan arvioimaan Lentäjän ennakkoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme