Mainos
Mainos

2.2. Koulukuria kepeillä Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa on kasvatuksessa edelleen vahvasti vallalla ajatus "joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa". Jopa kouluissa oppilaiden ruumiillinen kuritus on vielä yleistä.

Viime aikoina ruumiillisen kurittamisen perinne on kuitenkin saanut paljon lisää vastustajia. Julkisuuteen on levinnyt oppilaiden kännyköillä salaa kuvaamia videoita opettajien väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Niissä näkyy, kuinka opettajat haukkuvat laiskoja tai niskoittelevia oppilaita ja lyövät heitä nyrkillä ja kepillä. Iskujen seurauksena lapset ovat saaneet isoja mustelmia.

Voimistuneet vaatimukset kaiken ruumiillisen kurituksen kieltämisestä kouluissa on saanut osan opettajista puolustumaan voimakkaasti vanhaa rankaisuperinnettä.

- Ruumiillinen kuritus on olennainen osa opetusta. Ne, jotka sanovat muuta, ovat väärässä, väittää lähes 40 vuotta opettajana toiminut Kim Yeong-hwa.

Suuri osa vanhemmistakin hyväksyy opettajien kovat otteet, sillä niiden uskotaan parantavan oppimista.

Etelä-Koreassa on jo kouluja, joissa sekä oppilaiden ruumiillinen kuritus että heille vihamielisesti puhuminen ovat kiellettyjä. Osa oppilaista kuitenkin käyttää hyväkseen uutta pehmeän kasvatuksen aikaa. Koulusta uskalletaan myöhästyä ja oppitunnilla nukkua, kun niistä ei seuraa enää välttämättä edes nuhtelua.

Opettajat ovat huolissaan, kun lempeitä rankaisukeinoja on vähän. Jälki-istunnon antaminenkin on hankalaa, kun suuri osa oppilaista ryntää heti koulun jälkeen tapaamaan tuutoriaan. Opettajat ovat myös huolestuneita höllentyneen koulukurin vaikutuksesta koulumenestykseen.

Ruumiillisilta rangaistuksilta välttyvät oppilaat ovat tyytyväisiä, vaikka myöntävätkin, että uuteen käytäntöön tottuminen vie aikansa.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme