Mainos
Mainos

2.2. Parkkibisnes kuumentaa tunteita

Yksityinen parkkivalvontabisnes on vallannut Suomen vauhdilla sen jälkeen, kun korkein oikeus antoi toiminnalle siunauksen.

45 minuuttia -ohjelma selvitti kolmenkymmenen yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen taustoja. Nopeasti kävi ilmi, että parkkivalvonta sopii lähes minkä hyvänsä muun toiminnan kylkeen. Yrittäjillä on takanaan muun muassa pikavippi-, numeropalvelu-, verkostomarkkinointi- ja perintätoimistokokemusta.

Yrityksillä on asiakkaina sekä toimitilojen että tavallisten asuintaloyhtiöiden parkkipaikkoja. Joidenkin asukkaiden mielestä valvonta vain luo vain uusia ongelmia, ei poista niitä. Vantaalaisen JussiKettusen tytär sai maksulapun, kun hän käytti isänsä vuokraamaa autopaikkaa.

- Jos minä vuokraan jonkun paikan, niin minä saan määrätä sen käytöstä. Ei minun tarvitse mitään lappua tai lupaa kysellä ulkopuolisilta, Kettunen napauttaa.

Periaatteessa taloyhtiön hallitus voi yksin päättää parkkivalvontasopimuksesta. Kiinteistöliitto kuitenkin kehottaa hallitusta harkitsemaan huolellisesti, millaista palvelua taloyhtiö tarvitsee.

- Kun hallitus päättää valvontasopimuksen tekemisesta, sen on syytä miettiä, miten osakkaille tiedotetaan asiasta. Mikäli on mahdollista, hallituksen tulisi myös keskustella sopimuksen tekemisestä etukäteen, sanoo toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

Katso Hanna Takalan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme