Mainos
Mainos

2.3. Nettipedofiilit poikien kimpussa

Poikien seksuaalinen hyväksikäyttö on todellista piilorikollisuutta, jota Helsingin poliisin seksuaalirikosyksikkö on onnistunut kaivamaan esiin yhteistyössä virtuaalipoliisin kanssa.

Poliisi on yllättynyt siitä, että tutkituista hyväksikäyttötapauksista lähes puolet on koskenut poikia. Rikosuhripäivystys on myös käynnistänyt poikauhreille tarkoitetut vertaistukiryhmät Turussa ja Helsingissä.

Täysi-ikäinen koehenkilömme teki testin, jossa verkkoon kirjoitettiin ilmoitus. "Poika" haki miesseuraa. Vastauksia tuli runsaasti, eikä "pojan" kolmentoista vuoden ikä ollut este aikuisille miehille. Miehiä ei häirinnyt sekään, että jo pelkkä seksuaalisävytteinen keskustelu alle 16-vuotiaan kanssa on rikollista.

Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä paljastuu vuosittain vain tuhat, vaikka kymmenettuhannet nuoret kertovat seksuaalisesta häirinnästä. Vaara vaanii etenkin virtuaalimaailmassa.

Katso Raija Kantomaan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme