Mainos
Mainos

2.5. Ruoka-apua tarvitaan nopeasti

Afrikassa Saharan eteläpuolella Sahelin alueella asuu maailman köyhimpiä ihmisiä. Heistä jopa 15 miljoonaa uhkaa kesä-heinäkuussa vakava kuivuuden aiheuttama vesi- ja ruokapula. Kahdeksassa alueen maassa ainakin miljoonan lapsen uskotaan olevan pian hengenvaarassa.

Avustusjärjestöt pelkäävät, että tämänkin hitaasti kehittyvän katastrofin kohdalla muu maailma herää auttamaan liian myöhään. Näin tapahtui esimerkiksi Afrikan sarven nälkäkriisissä. Varhainen puuttuminen nopeasti pahenevaan ruoka- ja vesipulaan pelastaisi kuitenkin ihmishenkiä ja maksaisi vähemmän kuin akuutti katastrofiapu.

45 minuuttia kävi katsomassa Mauritaniassa - yhdessä Sahelin alueen maassa - miten vaikea tilanne siellä on jo nyt. Tapaamamme nelivuotias Safia ei kärsi vielä aliravitsemuksesta, mutta sen uhka on hyvin lähellä. Safian äiti hoitaa yksin yhdeksää lastaan ja viimeisetkin ruoan riippeet loppuvat kahden viikon kuluessa. Viime sadekausi jäi kokonaan tulematta. Ihmiset ja eläimet kärsivät vesi- ja ruokapulasta. Nälkään kuolleita eläimiä lojuu joka puolella.

Kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Mauritaniassa kuolee tällä hetkellä noin kaksisataa alle viisivuotiasta lasta päivässä. Ilman pikaista ulkopuolista apua kuolleiden määrä kasvaa nopeasti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme