Mainos
Mainos

20.1. Haitin jälleenrakennus alkaa nollasta

Haitia koetteli tänään uusi järistys. Sen voimakkuudeksi mitattiin 6.1 Richterin asteikolla. Jälkijäristys ei tiettävästi aiheuttanut pahoja uusia vahinkoja, mutta se on saattanut kuitenkin sortaa viikon takaisessa maanjäristyksessä vauroituneita rakennuksia. Ensimmäisen järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 7.0 Richterin asteikolla.

Haitin maanjäristys on tähän mennessä vaatinut ainakin 75 000 kuolonuhria. Loukkaantuneita arvioidaan olevan vähintään 250 000. Miljoona haitilaista on jäänyt kodittomiksi.

Raunioista on löydetty eloonjääneitä runsaat sata.

Miljoona koditonta ja janoista

Port-au-Princessä vallitsee epätoivo, shokki, järkytys, suru, nälkä ja jano. Järistysalueella tarvitaan kipeästi väliaikaismajoitusta, vettä, ruokaa, lääkkeitä ja kriisityöntekijöitä

Haitista tänään palannnut toimittaja Rita Strömmer sanoo, että jälleenrakennus lähtee nollasta. Haiti on äärimmäisen köyhä maa, ja sen täyteen ahtautunut pääkaupunki Port-au-Prince on nyt raunioina. Ryöstely on päässyt valloilleen.

Strömmer huomauttaa, että ryöstelyssä on kaksi puolta.

-On niitä, jotka ryöstelevät nälkäänsä ja janoonsa. Ja sitten on niitä, jotka ryöstelevät mustan pörssin ansioiden takia.

Haitissa on nyt pulaa kaikesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme