Mainos
Mainos

20.1. Hevosia nääntyy talleissa

Suomessa on parikymmentätuhatta hevostallia, joissa hevosista huolehditaan yleensä hyvin. Valitettavasti aika ajoin päivänvaloon tulee tapauksia, joissa hevosten hoito lyödään laimin räikeällä tavalla.

Hevospiirejä kuohuttaa parhaillaan tapaus, jossa hoito- ja valmennuspalveluja markkinoivassa tallissa hevosten hoitaminen ja ruokkiminen on pahasti laiminlyöty.

Jotkut hevoset ovat menneet niin huonoon kuntoon, että ne on vaivihkaa lopetettu. Toiset taas ovat riutuneet niin pahasti, että niiden toipuminen on kyseenalaista. Pitkien matkojen päässä asuville hevosten omistajille on vakuutettu, että kaikki on kunnossa.

Laissa aukkoja

Talliin on tehty useita eläinlääkärin tarkastuksia, mutta tiukempiin toimiin ei ole ryhdytty. Laiminlyönnit ovat saaneet jatkua pienten kohennusten jälkeen. Osasyynä on suomalainen lainsäädäntö.

Eläinsuojelulakia pidetään Suomessa periaatteessa hyvänä, mutta siinä on yhä luvattoman paljon aukkoja. Esimerkiksi hevostallissa juomakupin korkeudesta on selkeät määräykset, mutta juotavan määrästä ei. Myös viranomaisvalvonta on jakautunut liian monelle taholle.

Vakavissakin tapauksissa rikossyytteeseen joutumiseen ja eläintenpitokieltoon on usein pitkä matka. Huonosti eläimiä kohtelevat voivat päästä pälkähästä mitättömillä sakoilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme